11 Haziran 2018 Pazartesi

Hoşçakal Fazilet Hanım ve Kızları #vedavakti

Ahh ahhh bir çiçeğimiz daha soldu.
Bir dizimiz daha veda etti ekranlara...


Fazilet Hanım ve Kızları (kısaca Fazo Reis asddfghsa) her zaman çok saçma bulduğum, her izlediğimde bir daha izlemeyeceğim dediğim ama yine izlediğim bir diziydi.
İzlememin tek nedeni de Yağız ve Hazan aşkını görmekti.
Peki görebildik mi?
HAYIR!

Önce Yağız'ın aşık olduğunu anlamasını bekledik, sonrasında Hazan'ın aşık olmasını en sonda birbirlerine bunu söylemelerini bekledik.Ahh ne çektik be?

50 bölüm boyunca asıl çiftin doğru dürüst bir kaç tane sahnesini bekleyen bu seyirciye bakın nasıl bir final verdiler.




Yağız Egemenciğim'i canlandıran Çağlar Ertuğrul'u ne kadar çok sevdiğimi zaten yazımda anlatmıştım.Öyle olunca insan sevdiği karakteri bir bölüm de olsa mutlu görmek istiyor tabii.Yağız bütün dizi boyunca aslında Egemen olmadığını öğrenemedi.Sinan, Hazan, Fazilet öğrendi.Hatta az kalsın Yasemin bile öğreniyordu.Ancak Yağız bütün dizi  Hazan'ın peşinde "Benden ne saklıyorsanız bulacağım." diye gezdi.Peki bulabildi mi? Ona da HAYIR.


Dizideki en doğru, akıllı, dürüst adamın hiçbir şeyden haberi yoktu.Yağız, aslında bir Egemen olmadığını final günü öğrendi malesef.Biz isterdik ki en azından bir kaç bölüm önce öğrensin, Hazan onu teselli etsin, birbirlerinin yaralarını sarsınlar.Ama nerede? Ayy bütün bir yazı isyankar bir havada geçecek galiba bu gidişle dasfasfasf

Evet, Yağız Egemen babasının aslında gerçek babasının katili, annesinin onu ve sevdiği kızı diri diri toprağa gömen bir manyak olduğunu ve sevdiği kadının tüm bunları bilip ondan sakladığını öğrendi.


Yağız yine Yağızlığını konuşturdu ve tüm bunlardan kaçmak yerine gidip herkesten hesap sordu.
Yağız Egemen aslında neden bütün çocukları annesinin yanındayken onun 12 yaşında dilini bile bilmediği dünyanın öbür ucuna gönderildiği anlamış oldu.

Bir gece de hayatındaki her şeyin yalan olduğunu öğrendi.

"Ben yalanım, baştan sona koskocaman bir yalanım."


Ve yine her zaman olduğu gibi dertleşmek için yine annesinin yanına gitti.Yağız'dan beklenildiği üzere oraya annesine kızmaya değil.

Biz aslında son bir kaç bölümdür Yağız'ın yaralarını daha çok görmeye başlamıştık ki dizi bitti.

Öyle ki babası "Annen seni çok severdi." dediğinde "Uzaktan, uzaktan severdi." dedi.
Bu cümleden sonra bir içim gitti bir üzüldüm bir üzüldüm.Ahh kıyamam Yağızcığıma 😢


Final de mutlu sahneler de görmedik değil.Hazım, Sinan'ı "Benim artık senin gibi bir oğlum yok." deyip kovmasını çok keyifle izledim.Sinan'ın bunca yaptığı şeyin bir karşılığı olmalıydı değil mi?


Adam iki dakika annesiyle dertleşemeden sahneye 3 yaşındaki Sinan Egemen girdi ve "O benim annem." triplerine başladı.

"Yağız Egemen olmak...Mükemmel abi, kusursuz çocuk, işkolik iş adamı, etiketler etiketler..."


Yağız artık bu etiketlerden çok sıkılmıştı.Bir yandan dünyası başına yıkılırken bir yanı da hafiflemişti.

"Yağız Egemen'e ait hiçbir şey senin değil artık." diyerek yeni bir hayat kuracaktı kendine.


Yağız hayatının gerçeğini öğrenmesiyle Hazan onu yanlız bırakmadı tabi ki.Peşinden gitti.

"Adın sanın kim olduğun umrumda bile değil.Ben seni tanıyorum.Kim olduğunu çok iyi biliyorum."

dedikten sonra arkasından bir "Seni seviyorum." çok yakışmaz mıydı? Pek sevgili (!) senaristimiz hep unutuyor bunları.Zaten koskoca 50 bölüm Yağız ile Hazan'a bir ilanı aşkı bile çok gördü. Birbirlerine bir kere bari "Seni seviyorum" deselerdi ne olurdu Sırma Hanım?


Yağız "Buraya kadarmış bizim hikayemiz." dediğinde tamam dedim gidiyoruz, bitti.Hiç mutlu olamayacaklar galiba dedim. :(((


Yağız Egemen sen öyle koca yürekli bir adamsın ki biyolojik annesi Kerime Yıldız'ı hapishaneye görmeye giderek gerçekleri aramaya devam etti.

Biyolojik babası o doğduğu gün ölmüştü.Annesi ise hapishanedeydi.Bir akrabası, başka bir kan bağı aramaya gitti.


Yağız hayatıyla ilgili gerçekleri öğrendikten saatler sonra Hazan da onu darmadağın eden babasıyla ilgili gerçeği öğrendi.Annesinin neden babasını sevmediğini, neden o evden kurtulmak istediğini ve parayı çok sevdiğini tesadüf eseri duydu.

Hazan'ın tesadüfen eve gitmesi, orada Fazilet'i ve amcası olduğunu öğrendiği Kudret'i görmesi vs. çok gereksizdi.Madem böyle bir olay var biraz uzun işleyin, böyle yangından mal kaçırır gibi öğrendik, bitti.Final bölümünü 42347235 tane olay sığdırmak için bunu bile 5 dakika gösterdiler.


Dizimizin senaristi mezarlık sahnelerini çok sevdiği için sürekli orada sahneler yazmaya devam ediyordu.
Bir de ben dizi boyunca Hazan'ın beline kadar gelen saçlarından hep nefret etmiştim.Kesse de şu kız kurtulsa dedim hep.Zaten sevgili Deniz Baysal'ın saçları kısaydı, sete gelince kızcağız bir de bunları takmakla uğraşıyordu.
Meğer o saçların kesilmemesinin bir sebebi varmış.
Hazan babasına saçlarını kesmeyeceğinin sözünü vermiş.


Fazilet Hanım, 50 bölüm boyunca nadir yaptığı iyiliklerden birini yaptı ve Amerika'ya gitmek üzere hazırlanan Yağız ile konuşarak onun Hazan'ın yanına gitmesini sağladı.
Hazan'ın da aynı kendisi gibi hayatının gerçeğiyle yüzleştiğini öğrenen Yağız koşarak sevdiceğinin yanına gitti.

Ve "Var mısın?" dedi Hazan.
"Varım, bize inanmaya varım." dedi Yağız.

Ve YağHaz gerçekten bu sahnede kavuştu.

Ahh ahhh ne güzel sahneler bunlar.Keşke finalde değil de daha önceleri, daha fazla görseydik bu sahneleri Sırmacım.Hem o zaman final bile yapmazdı dizimiz.


Yağız ve Hazan dışındakiler gram umrumda değil ama yine de şöyle bir kısaca geçeyim üstünden.
Selin bütün bölüm Ece'nin bebeğini kaçırmaktan polis tarafından aranıyordu.En son gözü karartıp Ece ve bebeğini öldürmek için gizlice eve girdi.Gecenin sonunda ise Ece ve bebeğini öldürmek yerine kendi kafasına sıktı.

Selin'in Yasin'e saplantılı bir şekilde aşık olmasından hasta olduğu zaten belliydi.Ancak ben onun finalde intihar edeceğini tahmin etmezdim.Hatta kafasına sıktığında baya ağzım açık kaldı.


Yasemin ise gider ayak iyi bir şey yaptı ve Kudret Gökhan'ı vuracakken önüne atladı.
Yasemin dizimizin kötü karakterlerinden biriydi fakat Gökhan'ı sevdiği ve ne yaparsa yapsın Gökhan'ın da ona yenilen bir tarafı olduğu hep belliydi.


En son Kerime Yıldız'ın da öz oğluna yaptıklarını kaldıramayarak hapishanede intihar ettiğini öğrendik.Bu Selin'inkine göre yerinde bir intihardı.

 1 YIL SONRA



1 yıl sonra yazısıyla beraber Ece'nin bebişi Özgür'ü gördük.Hazım Egemen, Aşkı Memnu'nun sonundaki Firdevs'e Hanım'a bağlamış.Ece de bebeğiyle onu ziyarete gelmiş.Ece'nin elinde Hukuk kitapları görüyoruz.Ece o lohusa ve salak haliyle hukuğu nasıl kazanmış o da bir muamma yani...
Ayrıca liseye bile gitmiyordu.Liseden mezun olabilmiş mi?

Güle güle kızından bile küçük Ece ile evlenip, her gördüğü çocuğa kendi soyadını vermek isteyen koca yürekli Hazım Egemen...

Sana da güle güle 17 yaşında hamile kalıp, babası yaşındaki adamla evlenip, 3 yıl hamile kalıp, bütün hamileliğini topuklu ayakkabılarla yalıda fink atarak geçiren Ece Çamkıran...



Yasemin 50 bölüm boyunca sayamayacağım kadar kötülük yaptığı için bir öne atlamayla benim gözüme giremedi ama anlaşılan Gökhan'ın gözüne girmiş.Özellikle de Hazım Egemen'i öldürecek derece ilaç veren Yasemin'den bahsediyoruz.Ahh Gökhan ahh hep unuttun bunları.Bu kadın  yaşlanınca seni de demans yapar, bak gör!

Güle güle sırları öğrense de öğrenmese de bir şey değişmeyen dizinin etkisiz elemanı, karısı babasını da zehirlemiş olsa affeden koca yürekli Gökhan Egemen...

Güle güle Gökhan'ı yıllarca parmağında oynatan, kayınpederini öldürmeye çalışıp asla hapise girmeyen, kocasından yıllarca başkasından olan çocuğunu saklayan, asıl adı Cemile olan Yasemin Egemen...


Ay yok artık!
Bu kadarını da abartmışsınız ama Sırma Hanım.
Biz vurun dedik, siz öldürmüşsünüz Sinan'ı.

Ama ne yaparsa yapsın Yağız yine kardeşine kıyamadı ve gelip elini uzattı.

Sana da güle güle hayat umrunda olmayan, babasının paralarını har vurup harman savuran, sevgilisini abisine kaptıran, son bölüm herkes mutlu mesutken berduş olan Sinan Egemen.


Vee merhaba Hazan Çamkıran Egemen ve yüzüğü :)))


Sana da merhaba Yağız Egemen yakışıklılığı ve yüzüğü :)))


Allahım, bugünleri gördük mü biz ya?
Ben rüya görmedim değil mi?

Ahh ahhh biz ne bekledik bugünleri, ne çileler çektik?
50 bölüm Hazan ve Sinan ilişkisi, Yasemin, Ece, Yasin, Selin, Hazım, Fazilet, Kudret, Nil saçmalıkları çektik.

Sonunda 3 saniyede olsa mutlu bir Yağız ve Hazan sahnesi gördük.

Güle güle başlarda erkek çocuğu gibi dolanan ama sonra birden topuklu ayakkabılarını ayağından çıkarmayan, besyo mezunu ama model olan, asıl aşık olması gereken kişiye 30 bölüm aşık olduğunu fark etmeyen, Sinan gibi sığ bir karaktere aşık olmasının çok saçma olduğunu geç de olsa fark eden Hazan Çamkıran...


Güle güle diziye adını veren, parayı çok seven, bir küçüğünün dertlerine bir büyüğünün dertleri diye oradan oraya koşan, YağHaz düşmanı olup finalde doğru yolu bulan Fazilet Çamkıran.
Ve Nazan Kesal seni de ayakta alkışlıyorum.👏

Gönül isterdi ki Fazilet Hanım'ı ve kızlarını böyle ayrı gayrı değil de bir masada görelim.


Sana veda etmeden hiç olur mu? YağHaz'ın her anına şahit olan, Yağız'ın bütün mutlulukları (adam final dışında hiç mutlu olmadı ki gerçi), hüzünlerini, hayal kırıklıklarını gören Maria Mercedes.Sana da veda ettik. 😌


Off bir de bu Hazan'ı kim giydiriyorsa sana da güle güle be kostüm sorumlusu. Bir karakter bu kadar mı kötü giydirilir? Hele son 2 bölüm, bu iğrenç kombinle geçti delirecektim.
Kostümcüye öyle bir hoşçakal demek istiyorum ki mümkümse bir daha başka hiç bir dizide görmeyelim.
Ece'nin zikzaklı saç modellerine, Hazan'ın önden düşen iki perçeminin kötülüüğüne hiç girmeyeceğim bile.
Erkekleri aynı kişinin giydirmediğini tahmin ediyorum ya da sadece kadınlar konusunda bu kadar zevksiz.Çünkü Yağızcım gayet güzel giyiniyordu.


Sana da güle güle Hazan'ın beline kadar gelen kezban saçları ve merhaba Hazan'ın yeni, kısa, canlı, modern saçları dsfgasfsdags.


Asıl çifti final bölüm kavuşturan, bize 3 saniyelik mutluluk yaşatan, 50 bölüm bizi süründüren ama aynı zaman da bize Yağız Egemen gibi mükemmel bir karakteri kazandıran Sırma Yanık sana da güle güle...


En son sana hoşçakal Bay Mükemmel, altın çocuk, her daim jöleli saçlarıyla, yakışıklı, dizinin en akıllısı olmasına rağmen her şeyi en son öğrenen, sevdiği kıza final günü kavuşan, en önemli görevi Sinan'a abilik etmek olan, en çok kullandığı replik "Sinan ben senin abinim!" olan, hep yanlız olan fakat yanlız kalmayacak olan Yağız Egemen hoşçakal... 

Aslında dizi Fazilet Hanım ve Kızları - YağHaz'ın Yolu diye devam etseydi dasfsdagsg.
Çünkü biz sadık YağHaz seyircisi daha iyisini, daha fazlasını ve daha çok YağHaz sahnesini hak ettik.

En büyük alkışlar Çağlar Ertuğrul ve Deniz Baysal'a gelsin.Bundan sonra bu ikiliyi kimse tutamaz.Çok daha iyi işlerde yer alıcaklar. 

Güle Güle Fazilet Hanım ve Kızları.... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder